Єрмак: Єдині перемовини, які відбуваються з рф, - про розблокування портів

Єрмак: Єдині перемовини, які відбуваються з рф, - про розблокування портів

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що сьогодні єдині перемовини, які відбуваються з російською федерацією, - перемовини про розблокування українських портів.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в інтерв’ю виданню “НВ”.

“Що стосується перемовин з рф, сьогодні єдині перемовини, які відбуваються — це перемовини щодо розблокування наших портів. Вони відбуваються на рівні наших військових і на рівні Міністерства закордонних справ, але тільки за посередництвом ООН. Я спілкуюся з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, з росіянами не спілкуюсь. Думаю, що ми маємо певний прогрес. Але для нас питання безпеки — номер один. Ми їм (росіянам) точно не віримо — це зрозуміло”, - повідомив Єрмак.

Окрім того, він розповів про роботу над інформаційною системою "Книга катів України".

“Я хочу, щоб сьогодні кожний солдат, який ступив на нашу землю, його родичі, його діти, його сім'я також були в списках на санкції. Вони усі повинні знати, що якщо ти прийшов вбивати українців, твої діти не повинні їхати навчатися в цивілізовані країни. Це поки що важко з юридичної точки зору, але ми працюємо над тим, щоб родини цих солдатів навіть не могли поїхати відпочивати в Туреччину. Сьогодні це ще складно, але в майбутньому ми точно цього досягнемо. Вони усі повинні відповісти за те, що вони наробили”, - наголосив керівник ОП.

Читайте також: Кулеба про розблокування портів: Не погодимося на жодне рішення, що залишить рф шанс для атаки

Як повідомлялося, внаслідок неспровокованої російської агресії в Україні виявилося заблокованим понад 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, зокрема у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш вразливі країни світу, зокрема в Африці.

ЄС організував «коридори солідарності» на кордонах з Україною для вивезення зерна суходолом, автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дозволяє лише частково вирішити проблему. Наразі у Туреччині за участю ООН відбуваються переговори щодо можливих шляхів виходу із ситуації.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-