Будівництво заводу з виробництва Bayraktar: уряд направить у ВР угоду з Туреччиною

Будівництво заводу з виробництва Bayraktar: уряд направить у ВР угоду з Туреччиною

Укрінформ
Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію угоди між Україною та Туреччиною, що дозволить побудувати в Україні завод із виробництва та обслуговування безпілотників Байрактар.

Про це заявив у вступному слові на засіданні уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні уряд направить до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію Угоди між Україною і Туреччиною щодо співробітництва у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях. Серед іншого, це дозволить побудувати в Україні завод із виробництва та обслуговування славнозвісних безпілотників Байрактар”, - сказав Шмигаль.

Також він додав, що Україна постійно посилює співпрацю з міжнародними партнерами в питаннях безпеки.

“Вдячні Європейському Союзу за вчорашнє рішення про виділення п’ятого траншу на 500 млн євро для забезпечення України необхідною зброєю. Це чергове важливе рішення, яке дозволяє нам змінити паритет у всіх видах озброєння на користь нашої армії на полі бою”, - зауважив Шмигаль.

Читайте також: У Канаді також розпочали збір коштів на Bayraktar для України

Окрім того, Прем’єр повідомив, що уряд на засіданні затвердить залучення чергового ґранту від Сполучених Штатів Америки в розмірі 4,5 млрд доларів.

“Це наочна демонстрація того, що наші союзники продовжують міцно стояти поруч з Україною і допомагають нам наблизити перемогу. Ці кошти надійдуть через Цільовий фонд, створений Світовим банком. Ми вдячні Сполученим Штатам та всім нашим партнерам за постійну фінансову підтримку”, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Bayraktar, на який зібрали гроші литовці, прибув в Україну

Як повідомлялося, раніше виконавчий директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар заявив, що ніколи не дозволить продаж безпілотників Bayraktar росії та підтримує Україну в її боротьбі за суверенітет та незалежність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-