У Канаді також розпочали збір коштів на Bayraktar для України

У Канаді також розпочали збір коштів на Bayraktar для України

Укрінформ
Канадська некомерційна організація UHelpUkraine оголосила кампанію Canadian Bayraktar Crowdfund для збору 7 млн канадських доларів (5,4 млн доларів США) на ударний безпілотник BayraktarTB2 для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті організації.

«З кожною пожертвою Ви станете одним з перших, хто підтримав нашу ініціативу в зібранні 7 мільйонів канадських доларів на придбання безпілотника Bayraktar від найбільшої української діаспори у світі. Мета цього проєкту – передати безпілотник в руки українських військових до Дня Незалежності України 24 серпня», - заявили в UHelpUkraine.

Станом на обід 19 липня вже зібрано 12 450 канадських доларів.

Зазначається, що UHelpUkraine є некомерційною організацією українсько-канадських волонтерів, які пишаються українцями. Її було створено у відповідь на несправедливий напад росії на Україну 24 лютого 2022 року. Організація доставляє та розповсюджує необхідну допомогу до рук мирних жителів безпосередньо в Україні.

Читайте також: Україна замовила виробнику Bayraktar десятки «літачків» - Резніков

Як повідомлялося, виробник Байрактарів компанія Baykar Makina 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Крім того, Baykar Makina вирішила передати Україні безкоштовно БПЛА Bayraktar TB2, на який зібрали кошти у Литві.

Нині у Польщі й Норвегії триває збір коштів на Bayraktar для України.

Читайте також: Норвегія, слідом за Литвою та Польщею, почала збір коштів на Bayraktar для ЗСУ

Генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар заявив, що компанія Baykar Makina не постачала і ніколи не постачатиме свою продукцію в росію, оскільки підтримує суверенітет України та її боротьбу за незалежність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-