Гендиректор Baykar Makina виключив постачання безпілотників росії

Гендиректор Baykar Makina виключив постачання безпілотників росії

Укрінформ
Компанія Baykar Makina не постачала і ніколи не постачатиме свою продукцію в росію, оскільки підтримує суверенітет України та її боротьбу за незалежність.

Про це генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар сказав у коментарі телеканалу CNN, повідомляє Укрінформ.

“Туреччина та Україна мають стратегічний рівень відносин, особливо в аерокосмічній та оборонній галузі. Це роки зусиль. Туреччина підтримує Україну бойовими безпілотниками, ми також закуповуємо в України двигуни для безпілотників. Ми побудували відносини з Україною за принципом win-win, що дає переваги обом країнам. І у цьому сенсі ми чітко підтримуємо Україну”, - сказав Байрактар.

Читайте також: Норвегія, слідом за Литвою та Польщею, почала збір коштів на Bayraktar для ЗСУ

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності постачання продукції Baykar Makina у росію керівник компанії запевнив, що цього ніколи не станеться.

“Ми не постачали та не забезпечували їх (росію - ред.) і ніколи цього не робитимемо. Ми підтримуємо Україну, підтримуємо її суверенітет, її боротьбу за свою незалежність фактично”, - заявив Байрактар.

Як повідомлялося, компанія Baykar Makina 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Читайте також: Україна замовила виробнику Bayraktar десятки «літачків» - Резніков

Крім того, Baykar Makina вирішила передати Україні безкоштовно БПЛА Bayraktar TB2, на який зібрали кошти у Литві.

Нині у Польщі триває збір коштів на Bayraktar для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-