Виробник Bayrarktar запевнив, що ніколи не продасть свої безпілотники до рф

Виробник Bayrarktar запевнив, що ніколи не продасть свої безпілотники до рф

Відео
Укрінформ
Виконавчий директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар ​​заявив, що ніколи не дозволить продаж безпілотників Bayraktar Росії та підтримує Україну у її боротьбі за суверенітет та незалежність.

В інтерв'ю CNN він заявив, що Туреччина та Україна змогли налагодити постачання озброєння.

«У Туреччини та України є стратегічний рівень відносин, особливо в аерокосмічній та оборонній галузі. Йдеться про роки зусиль. Туреччина підтримує Україну бойовими безпілотниками, ми також купуємо в Україні турбінні двигуни для безпілотників. Ми збудували відносини з Україною так, що дає переваги обом країнам», — зазначив він.

Читайте також: У Польщі вже зібрали понад 70% коштів на Bayraktar для України

На питання про теоретичну можливість постачання Bayraktar Росії Байрактар ​​відповів негативно.

«Ми не робили такого та не забезпечували їх. Ми також ніколи не зробимо цього. Тому що ми підтримуємо Україну, підтримуємо її суверенітет, фактично, її боротьбу за свою незалежність», — заявив він.

Читайте також: Норвегія, слідом за Литвою та Польщею, почала збір коштів на Bayraktar для ЗСУ

Як повідомлялося, турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти у межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Раніше, наприкінці травня, литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі безпілотника Bayraktar для України. Менше ніж за три тижні було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва придбає необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України. Литовський безпілотник вже привезли в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-