У Франції вважають повне відключення російського газу найбільш імовірним сценарієм

У Франції вважають повне відключення російського газу найбільш імовірним сценарієм

Укрінформ
Міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мер попередив про вкрай велику імовірність того, що москва повністю припинить постачання газу до Європи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Politico.

“Давайте готуватися до повного відключення російського газу. Сьогодні це найбільш імовірний варіант”, - сказав Ле Мер на економічному форумі в місті Екс-ан-Прованс.

За його словами, уряд Франції працює над визначенням компаній, які повинні отримати пріоритетний захист у разі перебоїв із постачанням газу.

Як приклад компаній, які не повинні бути позбавлені газопостачання навіть у разі надзвичайної ситуації, Ле Мер назвав Saint-Gobain, великого виробника будівельних матеріалів.

Читайте також: ЄС готує план на випадок повного припинення поставок російського газу

Французький уряд запропонував низку заходів щодо врегулювання можливих перебоїв у постачанні газу, включно з можливістю реквізувати газові електростанції в рамках ширшої законодавчої пропозиції щодо купівельної спроможності.

Наступного тижня законопроєкт буде розглянуто у Національних зборах Франції.

Як повідомляв Укрінформ,за три-чотири роки, з огляду на політику, росія повністю втратить ринок газу Європи.

Оператор ГТС України (ОГТСУ) зазначає, що у разі втрати росією за три-чотири роки повністю ринку газу Європи, в такому разі зупиниться й транзит російського газу.

Як відомо, з метою зберегти українську газотранспортну інфраструктуру від знищення російськими окупантами Оператор ГТС України звернувся до Мінекономіки ФРН та німецького Регулятора з пропозицією переглянути виключення із законодавства Німеччини, надані «Північному потоку-1». У разі зупинки або обмеження транзиту через «Північний потік-1» російська сторона до повного введення ембарго на російський газ буде змушена транспортувати газ українським маршрутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-