росія за три-чотири роки повністю втратить ринок газу Європи - Макогон

росія за три-чотири роки повністю втратить ринок газу Європи - Макогон

Укрінформ
За три-чотири роки, з огляду на політику, росія повністю втратить ринок газу Європи.

Як передає Укрінформ, про це заявив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

За його словами, у разі втрати росією за три-чотири роки повністю ринку газу Європи, в такому разі зупиниться й транзит російського газу.

«Якщо не буде транзиту – ми зменшимо потужності газотранспортної системи відповідно до потреб українських споживачів. У нас є власний ринок газу, є власне видобування. Для нас важливо зберегти транзит саме на час війни. Поки транзит відбувається через Україну, росіяни не знищують цілеспрямовано нашу газотранспортну інфраструктуру, як НПЗ чи залізничну інфраструктуру. Для нас це можливість продовжувати постачати газ українським споживачам», – підкреслив Макогон.

Читайте також: Газпром призупиняє транспортування газу через «Турецький потік»

На сьогодні, як зазначив керівник ОГТСУ, «Газпром» використовує менше 40% від заброньованих, згідно з контрактом, потужностей української ГТС. Спроможність системи – приблизно у вісім разів більша.

Як відомо, з метою зберегти українську газотранспортну інфраструктуру від знищення російськими окупантами Оператор ГТС України звернувся до Мінекономіки ФРН та німецького Регулятора з пропозицією переглянути виключення із законодавства Німеччини, надані «Північному потоку-1». У разі зупинки або обмеження транзиту через «Північний потік-1» російська сторона до повного введення ембарго на російський газ буде змушена транспортувати газ українським маршрутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-