Перехід на рейки військової економіки відбувся легше завдяки приватному бізнесу – Резніков

Перехід на рейки військової економіки відбувся легше завдяки приватному бізнесу – Резніков

Укрінформ
Основу оборонно-промислового комплексу складають державні підприємства, але частка приватного бізнесу у виконанні оборонного замовлення значно зросла.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час бізнес-конференції на платформі Forbes, інформує МОУ.

На думку міністра, перехід фактично на рейки військової економіки у державі пройшов легше завдяки гнучкості системи саме приватного бізнесу.

«Що стосується сьогодні участі саме приватного бізнесу – ми почали з коліс працювати у напрямку демонополізації. Потреба Збройних сил України сьогодні після відповідних умов мобілізації набагато більша», - зазначив Резніков.

Як приклад він навів речове забезпечення, за напрямком якого підписано 292 договори із 84-ма вітчизняними виробниками і постачальниками. Крім того, 23 державних контракти з іноземними компаніями укладено за напрямком паливо-мастильних матеріалів, 42 державних контракти щодо забезпечення харчуванням діють із 25 вітчизняними постачальниками.

Читайте також: Україна має неймовірний потенціал в «оборонці» – гендиректор «Української бронетехніки»

«Окремо я хочу подякувати українському приватному бізнесу, який займається сьогодні постачанням специфічного виду озброєння - БПЛА, броньовані машини, спеціальний транспорт. Сьогодні усі працюють для Збройних сил, забезпечують все, що необхідно. Спрощені процедури під час воєнного стану дозволяють швидко і оперативно забезпечувати потреби ЗСУ, звертаючись одразу до бізнесу», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що сучасна війна продемонструвала, що саме високі технології перемагають навалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-