Глава МЗС Франції: Війна росії проти України - шок для світової економіки

Глава МЗС Франції: Війна росії проти України - шок для світової економіки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявляє, що найрозвиненіші країни світу не можуть відвернути погляд від війни в Україні, у тому числі через наслідки для світової економіки.

На цьому Колонна наголосила у колонці для Jakarta Post, передає Укрінформ із посиланням на МЗС Франції

“G20 не може відвернути погляд від війни в Україні... адже вона має наслідки для світової економіки, які впливають на нас усіх і можуть призвести до глобальної рецесії та значної невдачі наших зусиль у боротьбі з бідністю, якщо ми не вживемо заходів”, - зазначила Колонна.

За її словами, загарбницька війна росії проти України є новим шоком для світової економіки. “Всі індикатори червоні. Ціни на сировинні товари різко зросли з 24 лютого, поставивши мільйони людей під загрозу голоду, повсюди зростає інфляція, умови фінансування стають жорсткішими, що лягає непропорційним тягарем на економіки, які розвиваються. Відповідальність за це - виключно на росії”, - пише міністр.

При цьому вона наголошує, що “росія тримає населення світу в заручниках”, блокуючи експорт українського зерна.

Читайте також: Глава МЗС Франції: На карту поставлена довіра до G20

“росія не тільки краде зерно з окупованих українських територій і навмисно знищує сільськогосподарську інфраструктуру, а й займається “пшеничною дипломатією”, яка ризикує дестабілізувати уразливі країни через її насильницьку економічну стратегію, незалежно від людської ціни”, - підкреслила Колонна.

Те саме, за її словами, стосується експорту енергоресурсів: росія вирішує створити штучний дефіцит поставок, щоб спричинити різке зростання цін, аби путін міг поповнювати свій військовий бюджет.

Читайте також: Війна росії проти України поставила під загрозу голоду 323 мільйони людей - Боррель

“G20 не може мовчати. Вона повинна діяти швидко. Терпіти захоплення росією глобальних ланцюжків створення вартості - не в інтересах жодної економіки G20”, - наголошує Колонна.

Як повідомляв Укрінформ, на Балі (Індонезія) 7-8 липня відбулася зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвинутіших економік світу (G20), у центрі якої - тема війни рф проти України та її наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-