Глава МЗС Франції: На карту поставлена довіра до G20

Глава МЗС Франції: На карту поставлена довіра до G20

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна переконана, що саміт G20 на Балі має стати вирішальним кроком на користь миру, стабільності та відновлення довіри до глобальної співпраці.

Як повідомляє МЗС Франції, таку думку Колонна висловила у колонці у виданні Jakarta Post, передає Укрінформ.

“Прояснімо: сьогодні на карту поставлено довіру до G20... Індонезія може розраховувати на те, що Франція та її партнери гарантують, що саміт на Балі стане вирішальним кроком на користь миру, стабільності та відновлення довіри до глобальної співпраці”, - пише Колонна.

За її словами, G20 знаходиться на роздоріжжі: “Один із її членів, росія, відверто порушила основні цінності, які лежать в основі багатосторонньої системи, побудованої після Другої світової війни”.

Міністр підкреслила, що G20 була створена у 2008 році, а не в 19-му столітті. “Вона не належить до тих давніх часів, коли розум найсильнішого диктував свої закони, і де можновладці могли відстоювати свої інтереси силою - завойовуючи нові території та відмовляючи сусідам у праві на існування”, - зазначила Колонна.

Читайте також: Кулеба – міністрам G20: Поставити росію на місце є глобальним викликом номер один

Вона наголосила, що G20 твердо віддана міжнародному праву та територіальній цілісності, захисту миру, прав людини, а також збереженню безпеки та верховенства права.

“Для більшості членів G20 росія втратила будь-яку легітимність як член цієї групи, коли президент володимир путін прийняв рішення порушити кордони України. Це не зміниться, доки ця країна продовжуватиме умисні напади на суверенну державу та її цивільне населення: поведінка російської армії повертає нас до одного з найтемніших періодів в історії - періоду зґвалтувань, страт та інших воєнних злочинів”, - зазначила Колонна.

Глава французької дипломатії констатувала, що “глобальні наслідки війни в Україні призвели до зміни парадигми, яка кинула безпрецедентний виклик для G20, коли президент путін вирішив перетворити доступ до продовольства та енергії на зброю, як ніколи раніше”.

Читайте також: Франція запропонує партнерам по G20 посилити гуманітарну та фінансову підтримку України

Водночас, підкреслила Колонна, відносини між членами G20 базуються на простій ідеї: завжди можливо вирішити розбіжності шляхом співпраці та діалогу, навіть через конкуренцію, але не шляхом застосування сили.

Як повідомляв Укрінформ, на Балі (Індонезія) 7-8 липня відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвинутіших економік світу (G20), у центрі якої - тема війни рф проти України та її наслідки.

Фото: flickr.com/palaciodoplanalto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-