Уряд співпрацює з бізнесом і дослухається до його потреб - Шмигаль

Уряд співпрацює з бізнесом і дослухається до його потреб - Шмигаль

Укрінформ
Уряд плідно співпрацює з бізнесом і дослухається до його потреб, бо зараз дуже важливо не зробити критичних помилок.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає готового рецепта, як діяти в нашій ситуації — чи монополізувати все державою, чи лібералізувати. Зараз дуже важливо не зробити критичних помилок. Бізнес просить про стабільність, зрозумілість і передбачуваність. Це важливо забезпечити в будь-який час. Тому ми дуже плідно і тісно співпрацюємо з бізнесом, з профільними асоціаціями. Ми слухаємо їх, ми чуємо їх», — сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль – про стимуляцію економіки: Важливіше не наробити помилок, ніж екстраординарні кроки

Він підкреслив, що уряд намагається допомогти бізнесу.

«Ключове завдання сьогодні – це дешеві гроші, а цей інструмент у нас готовий. Програма «5-7-9» під 0%, під 5%, реструктуризація кредитів — це діючий інструмент, який ефективно себе зарекомендував», — наголосив очільник уряду.

Також Шмигаль нагадав про низку урядових рішень, які спростили ведення бізнесу в Україні під час війни.

«Ми скасували близько 600 ліцензій, дозволів, максимально лібералізувавши і спростивши ведення бізнесу в різних сферах, щоб не витрачати часу на зайву бюрократію. Обов'язковому ліцензуванню сьогодні підлягають всього кілька десятків сфер, які пов’язані з безпекою життєдіяльності людей: зброя, ліки тощо», — сказав він.

Читайте також: У Лугано домовились про підтримку України майже на $2 мільярди – Шмигаль розкрив деталі

Окремо Шмигаль підкреслив, що спільна з бізнес-середовищем робота над лібералізацією продовжиться.

«Сьогодні ми повернули податки та збори на митниці. Це важливо. В перші місяці війни ми боролися з психологічним шоком, під яким перебувала велика частина суспільства і бізнесу. Зараз вже шоку немає, всі працюють в нормальному режимі, а кошти для бюджету, для того, щоб платити зарплату військовим, нам потрібні. І тепер ми повертаємось до тих вимог, що були до війни. В усій решті ми працюємо з бізнесом спільно над іншими кроками по лібералізації», - наголосив прем’єр.

Читайте також: Шмигаль назвав три основні джерела наповнення держбюджету

Як повідомлялося, у березні з ініціативи уряду Верховна Рада скасувала ПДВ на імпорт, акцизний податок, в'їзні мита на авто, а наприкінці червня парламент, знову ж таки за пропозицією уряду, повернув всі ці податки та збори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-