Шмигаль назвав три основні джерела наповнення держбюджету

Шмигаль назвав три основні джерела наповнення держбюджету

Укрінформ
Для наповнення бюджету залучаються кошти з кількох джерел, які допомагають Україні виживати, тримати стабільну макроекономічну ситуацію, банківську систему і валютний курс.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Сьогодні бюджет практично відмовився від капітальних видатків. Ми забезпечуємо лише фінансування сектору безпеки та оборони, лише виконання соціально-гуманітарної місії, плюс оперативно намагаємося відновлювати зруйновані об’єкти. Для цих видатків залучаються кошти з декількох джерел», — сказав Шмигаль.

По-перше, зазначив він, це кошти з державного бюджету, який наповнюється податками.

«Ми бачимо, що бізнес поступово відновлює свою активність, сплачує податки, що допомагає нам наповнювати велику частину бюджету. На сьогодні 30% від видаткової частини бюджету наповнюється фактично традиційними способами», — зауважив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Державні запозичення до загального фонду держбюджету в І півріччі становили ₴561 мільярд

Друге джерело наповнення бюджету — це залучені кошти.

«Це гранти, це довгострокові недорогі кредити від наших партнерів. Наприклад, в червні ми запланували отримати 4,5 млрд доларів, з яких отримали практично всю суму. Зараз працюємо вже на липень, і конференція в Лугано стала основою для залучення додаткових коштів і для прямого фінансування бюджету, і для фінансування державних українських підприємств", - сказав керівник уряду.

Третім джерелом, за словами Шмигаля, є військові облігації.

«Отже, три основні джерела – податки і збори, кредити і гранти, кошти від розміщення військових облігацій. Це те, що допомагає нам сьогодні виживати, тримати стабільну макроекономічну ситуацію, банківську систему, більш-менш тримати валютний курс», — резюмував Прем’єр-міністр і підкреслив, що ситуація в Україні дивує весь світ і всіх партнерів.

Читайте також: У червні до загального фонду держбюджету надійшло 97,3 мільярда - Мінфін

«Тому що ми, як країна, дуже впевнено проходимо ці складні часи», — наголосив він.

Як повідомлялося, в Лугано (Швейцарія), де 4-5 липня проходила Конференція з питань відновлення України після збройної агресії російської федерації, українська урядова делегація провела десятки переговорів, результатом яких стали домовленості у підтримці нашої держави майже на 2 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-