Японія виділила $200 мільйонів на боротьбу з продовольчою кризою – частину грошей отримає Україна

Японія виділила $200 мільйонів на боротьбу з продовольчою кризою – частину грошей отримає Україна

Укрінформ
Японський уряд у вівторок, 5 липня, ухвалив офіційне рішення надати близько 200 млн доларів допомоги для боротьби з глобальною продовольчою кризою, до якої призвело російське вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса зазначив, що частина коштів піде на будівництво складів для пшениці та інших видів зерна в Україні, щоб відновити експорт зернових з цієї країни.

Хаясі заявив, що виділені кошти підуть на допомогу в постачанні продовольства країнам Близького Сходу та Африки, які серйозно постраждали від скорочення імпорту зерна з України та росії.

Він також сказав, що міжнародні організації допоможуть розподілити ці кошти і додав, що виділені кошти також допоможуть збільшити потужності з виробництва продовольства.

Читайте також: Лідери НАТО обговорили шляхи вирішення продовольчої кризи, створеної росією

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. В результаті бойових дій в українських портах було заблоковано більш як 20 мільйонів тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Міністерство аграрної політики та продовольства активно працює над вирішенням питання розблокування експорту зернових культур. Уже більш як 20 компаній планують або почали будівництво перевалки в зонах, де проходять нові логістичні маршрути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-