На країни ЄС припадають 46% глобальної допомоги на розвиток – Шарль Мішель

На країни ЄС припадають 46% глобальної допомоги на розвиток – Шарль Мішель

Укрінформ
Європейський Союз залишається одним із найбільших донорів для країн, що розвиваються.

Про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель сьогодні під час виступу на зустрічі G7, що розпочалася у Замку Ельмау (Schloss Elmau) в Німеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС повною мірою підтримує партнерство G7 з глобальної інфраструктури та інвестицій. Причина цьому є дуже простою. Ми завжди були лідерами у співробітництві з країнами, що розвиваються. Від Євросоюзу надходить 46 відсотків глобальної допомоги на розвиток. Щороку майже 70 мільярдів євро спрямовуються на фінансування задля миру, більшого добробуту та більшого розвитку", - наголосив Мішель.

Він підкреслив, що ЄС повною мірою поділяє цінності, стандарти і принципи «Великої сімки», включаючи прозорість інвестицій. Головну увагу при цьому ЄС приділяє «розумним», чистим та безпечним інвестиціям, зокрема, у цифрові технології, захист клімату, енергетику та транспорт. Ці інвестиції спрямовані також на реалізацію енергії та потенціалу людей, в їхню освіту, здоров’я та сучасні дослідження.

Читайте також: Війна рф проти України не може підірвати впливу демократій на світовий розвиток – фон дер Ляєн

Президент Євроради нагадав, що у лютому, під час саміту ЄС-Африка, ЄС оголосив про виділення інвестиційного пакету розвитку в обсязі 150 мільярдів євро для проєктів, що реалізуються в Африці та в інтересах Африки. Він висловив впевненість в тому, що ЄС буде нарощувати зусилля у цьому напрямку разом із партнерами зі складу G7.

«ЄС є проєктом миру й добробуту. Він заснований на верховенстві права та багатосторонності. Ми об’єднуємо наших партнерів навколо високих стандартів у сфері прав людини, соціальних прав та прав робітників», - зауважив Мішель.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині розпочався саміт «Великої сімки», учасники якого розглядають питання сталого розвитку, а також подолання наслідків російської агресії проти України для світової економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-