Італійський бізнес зацікавлений інвестувати у відновлення української енергетики

Італійський бізнес зацікавлений інвестувати у відновлення української енергетики

Укрінформ
Італійські компанії висловили зацікавленість в інвестуванні у відновлення енергетичної інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики за результатами зустрічі заступника міністра енергетики з питань євроінтеграції Ярослава Демченкова із Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо і президентом Загальної конфедерації італійської промисловості Карло Бономі.

"Італійські компанії зацікавлені у співпраці в сфері відновлюваної енергетики – сонячної, вітрової та біоенергетики, у впровадженні технологій, що дозволяють заощаджувати використання енергії. Крім того, італійський бізнес готовий вже зараз співпрацювати з українським енергокомпаніями з метою підтримки успішної підготовки енергосистеми України до опалювального сезону, відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Демченков із представниками Італії обговорили шляхи для майбутньої співпраці та можливості залучення італійських промислових компаній до післявоєнної відбудови енергетичної інфраструктури України. Заступник міністра також подякував Італії за підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення, запровадження санкцій проти росії і постачання гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, Міністерство економіки України та Загальна конфедерація італійської промисловості підписали меморандум, який передбачає створення постійно діючого консультативного механізму зі співробітництва.

Читайте також: Італійський бізнес долучиться до програм післявоєнної відбудови України

20 червня Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Конфедерації італійської промисловості Карло Бономі. На зустрічі глава держави наголосив на важливості започаткування роботи представництва конфедерації в Україні.

Загальна Конфедерація італійської промисловості об’єднує понад 150 тис. підприємств, які формують понад 34% ВВП Італії.

Фото: Міністерство енергетики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-