Зеленський зустрівся з президентом Конфедерації італійської промисловості

Зеленський зустрівся з президентом Конфедерації італійської промисловості

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Конфедерації італійської промисловості Карло Бономі.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, оприлюднивши відео із зустрічі, передає Укрінформ.

Зеленський уточнив, що зустріч була присвячена участі підприємців з Італії у повоєнній відбудові України.

"Я вважаю, що зараз інша сторінка відносин між нашими державами. Мені здається, у нас вибудувалась довіра, через яку я би дуже хотів, щоб італійські виробництва, компанії, представники були більш потужно представлені на українському ринку, особливо в програмі відновлення України. Це програма, яка буде запущена після війни, але вже треба її запускати. Для цього потрібно, щоб італійські виробники потужною хвилею з’явилися на нашому ринку", – сказав Президент.

Він наголосив, що Українська держава відкрита до співпраці з Італією.

Читайте також: Зеленський бачить Італію серед країн - гарантів безпеки України

За інформацією пресслужби Президента, на зустрічі глава держави наголосив на важливості започаткування роботи представництва конфедерації в Україні. На його думку, відкриття такого офісу в Києві стане знаковою подією й потужним сигналом усім іноземним інвесторам.

Зеленський також відзначив інтерес української сторони до посилення співпраці з італійським бізнесом та відомими компаніями, які могли б посприяти у відновленні та модернізації економіки. На його думку, Україна й Італія мають спільні цінності й розвинуті соціальні контакти.

Запрошуючи конфедерацію долучитися до реалізації масштабного плану відновлення України, він висловив зацікавленість в участі італійських компаній у реалізації проєктів з відбудови зруйнованої інфраструктури, соціальних об’єктів і житлових комплексів.

Сторони окремо обговорили сфери майбутньої співпраці, в яких Італія має великий досвід та експертизу світового рівня.

«Допомога Конфіндустрії в запуску виробництва на території України, створення нових робочих місць вкрай важлива для працевлаштування українців, які втратили роботу внаслідок бойових дій», – резюмував глава держави.

Він також висловив подяку Італії та Прем’єр-міністру Маріо Драґі за активну підтримку України, зокрема майбутнього членства держави в Європейському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.

Відео: Зеленський, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-