Штати допоможуть України пройти майбутній опалювальний сезон - Галущенко

Штати допоможуть України пройти майбутній опалювальний сезон - Галущенко

Фото
Укрінформ
Міністерство енергетики та посольство США обговорили план проходження наступного опалювального сезону в Україні та ситуацією та викликами в енергосекторі насамперед у контексті триваючої російської агресії.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко на зустрічі з надзвичайним і повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики.

Сторони обговорили зміцнення співпраці України з американською компанією Westinghouse, в тому числі й збільшення поставок ядерного палива, що дозволить повністю відмовитися від російських ядерних збірок на українських АЕС, а також побудову нових блоків за американською технологією. 

Галущенко поінформував про нищівні збитки, які несе український енергосектор внаслідок дій окупантів. Водночас, за його словами, українська енергосистема має достатній резерв не лише для забезпечення внутрішнього попиту на електроенергію, а також і для експорту до країн Європи. 

Читайте також: Українська енергосистема зможе пройти цей опалювальний сезон – Укренерго

Брінк, своєю чергою, наголосила на підтримці з боку США у підготовці України до наступного опалювального сезону.

«Ми відчуваємо вашу постійну всебічну підтримку. Я щиро вдячний США, зокрема, й за підтримку процесу синхронізації української енергосистеми з ENTSO-E. Ваша підтримка дає нам впевненість, що ми здолаємо всі надскладні виклики», - наголосив Герман Галущенко.

Сторони також обговорили газовий шантаж з боку росії в контексті нещодавнього зниження поставок газу до ЄС та погроз зупинки транзиту. 

"Росія впливає на рівень постачання і використовує цей інструмент як зброю для впливу на ціни", - зазначив Галущенко.

Читайте також: Післявоєнна Україна має стати успішним прикладом «зеленого переходу» – Галущенко

Також сторони приділили увагу крокам, які здійснює Міненерго і уряд для деолігархізації енергетичного сектору, питанням корпоративного управління компаній енергетичного сектору, а також обговорили план проходження наступного опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-