Українська енергосистема зможе пройти цей опалювальний сезон – Укренерго

Українська енергосистема зможе пройти цей опалювальний сезон – Укренерго

Укрінформ
Українська енергосистема зможе пройти опалювальний сезон 2022-2023 років за будь-яких сценаріїв, які включають відключення якихось генеруючих потужностей.

Про це на брифінгу заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи ті можливості, які є в українській енергосистемі наразі, ми досить впевнено дивимось у майбутній осінньо-зимовий період. Українська енергосистема здатна пройти цей сезон за будь-яких сценаріїв відключення якихось енергоблоків", - зазначив Кудрицький.

За його словами, синхронізація з європейською континентальною мережею ENTSO-E надала Україні не тільки експортного потенціалу, а й імпортного; і в разі потреби ми зможемо розраховувати на підтримку з боку європейської енергосистеми.

Читайте також: Експорт електроенергії може дати прибуток не менший, ніж транзит газу – Зеркаль

Як повідомлялося, уряд 7 червня створив Штаб із підготовки України до старту нового опалювального сезону.

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Із 16 березня 2022 року українська енергосистема працює синхронно з європейською континентальною мережею ENTSO-E і тепер є частиною європейського енергетичного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-