Туреччина пропонує прокласти в три українські порти коридори для зерна без розмінування

Туреччина пропонує прокласти в три українські порти коридори для зерна без розмінування

Укрінформ
Для вивозу зерна з портів України можуть бути створені коридори за напрямками, де немає мінних загороджень. Проводити судна по маршруту будуть українські катери, після входу в зону безпеки судна перевірятимуть.

Про це сказав журналістам міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу перед засіданням Партії справедливості та розвитку в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Наразі немає необхідності у розмінуванні, як планувалося. Безпечні маршрути можна прокладати там, де мін немає», - сказав Чавушоглу.

Міністр також розкрив деякі деталі наміченого плану.

Читайте також: Туреччина заявила про створення «зернової» гарячої лінії з Україною та росією

«Згідно з останнім планом ООН, розмінування потребуватиме деякого часу. У відповідності до розташування мінних загороджень, безпечні маршрути будуть прокладені у три порти без потреби розмінування. Кораблі будуть проходити в порти та виходити з них безпечно у супроводі пошуково-рятувальних суден України. Після прибуття в безпечну зону кораблі будуть оглядатися»,- пояснив Чавушоглу.

Він також наголосив на готовності Туреччини організувати зустріч у Стамбулі для обговорення технічних деталей вивезення зерна з портів України.

Читайте також: Не можна вірити лаврову: у МЗС вважають, що росія може використати для нападу зернові коридори

Як повідомляв Укрінформ, у міноборони Туреччини розповіли про створення каналу зв’язку між міністерствами оборони України, Туреччини та росії для вирішення питання вивозу зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-