Туреччина заявила про створення «зернової» гарячої лінії з Україною та росією

Туреччина заявила про створення «зернової» гарячої лінії з Україною та росією

Укрінформ
У міноборони Туреччини повідомили про створення каналу зв’язку між міністерствами оборони України, Туреччини та росії для вирішення питання вивозу зерна.

Про це розповів міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, передає Укрінформ із посиланням на інформагентство «Анадолу».

«Міністерство національної оборони впровадило дипломатію «гарячої лінії» для розв’язання зернової кризи, спричиненої війною між росією та Україною», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для сталої роботи «гарячої лінії» у міністерствах оборони Туреччини, України та росії буде визначено відповідальних осіб з генеральського складу, які контактуватимуть з міноборони Туреччини.

«Під керівництвом Акара була створена «гаряча лінія», для роботи якої від кожного з міністерств оборони буде виділено по одному посадовцю для більш детального обговорення питання та доведення його до кінця», - зазначає інформагенство.

Міністр національної оборони Акар наголосив на прагненні Туреччини до якнайшвидшого припинення зернової кризи.

«У нас інтенсивні переговори як з росією, так і з Україною. Обидві сторони мають певні застереження. Ми працюємо над усуненням цих застережень. Ми сподіваємося на це», - сказав Акар.

Читайте також: УЗА просить організувати «зелений коридор» для зерна через молдавське село Паланка

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня відбулася телефонна розмова міністрів оборони України і Туреччини Олексія Резнікова і Хулусі Акара, в ході якої зокрема йшлося про безпеку навігації в Чорному морі та перевезення комерційних вантажів.

Фото: www.aa.com.tr/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-