Не можна вірити лаврову: у МЗС вважають, що росія може використати для нападу зернові коридори

Не можна вірити лаврову: у МЗС вважають, що росія може використати для нападу зернові коридори

Укрінформ
Слова глави МЗС росії сергія лаврова про те, що росія не скористається відкриттям коридорів для суден із зерном, порожні.

На цьому наголосив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Твіттері, передає Укрінформ.

«Слова лаврова порожні. Україна чітко висловила свою позицію щодо морських портів: для захисту берегової лінії потрібна військова техніка, а для патрулювання експортних шляхів у Чорному морі — місія ВМС. Не можна дозволити росії використовувати зернові коридори для нападу на південь України», - зазначив дипломат.

Читайте також: Розблокування портів: Україна відкине будь-які домовленості, якщо не врахують її інтереси – МЗС

Ніколенко також розмістив заяву лаврова від 25 лютого про те, що ніхто не збирається нападати на народ України, поряд зі словами російського міністра від 8 червня про те, що росія не скористається відкриттям безпечних коридорів для суден із зерном.

Читайте також: Туреччина вважає, що експорт українського зерна можливий без розмінування портів

24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України були заблоковані понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина усього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-