Гуманітарна допомога і відбудова України мають відбуватися паралельно - президент ЄІБ

Гуманітарна допомога і відбудова України мають відбуватися паралельно - президент ЄІБ

Укрінформ
Відновлення України стане глобальним викликом, і для швидкого відновлення країни важливо, щоб гуманітарна допомога та відбудова проходили паралельно.

На цьому в ефірі загальнонаціонального марафону наголосив президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хоєр, передає Укрінформ.

«Щойно ми починаємо говорити про відновлення України в мирний час, який, я сподіваюсь, скоро настане, ми знаємо, що це буде глобальним викликом найбільшого масштабу, який я будь-коли бачив. Для цього нам потрібна підтримка всієї міжнародної спільноти. Проте я налаштований дуже оптимістично. Адже коли українцям дадуть шанс на відбудову, вони відбудують ще краще. Тому вкрай важливо, щоб гуманітарна допомога та відбудова проходили паралельно для швидкого відновлення», - сказав Хоєр.

За його словами Європейська комісія та уряд України працюють над платформою для підтримки плану реконструкції Rebuild Ukraine Facility, яка акумулюватиме грантову допомогу та кредитні пропозиції. Хоєр запевнив, що Європейський інвестиційний банк готовий підтримати цю ініціативу за допомогою технічної, фінансової експертизи та фінансів.

Читайте також: Уряд пропонує Президенту створити Фонд відновлення України

Водночас президент ЄІБ підкреслив, що інвестори мають бачити готовність з боку України не тільки до відбудови, а й до усунення можливих перешкод.

«Потрібно, для прикладу, дотримання верховенства права. Це ключовий момент для інвесторів, інакше вони не прийдуть. Я впевнений, що умова верховенства права дуже важлива і для самого українського народу», — наголосив він.

Читайте також: Шмигаль подякував ЄІБ та ЄС за фінансову підтримку України в умовах війни

Як повідомлялося, рада директорів Європейського інвестиційного банку на початку березня схвалила негайну фінансову підтримку Україні в розмірі 668 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-