Уряд пропонує Президенту створити Фонд відновлення України

Уряд пропонує Президенту створити Фонд відновлення України

Укрінформ
Кабінет Міністрів подав на розгляд Президента проєкт указу про створення Фонду відновлення України. 

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Подаємо на розгляд Президента проєкт указу про створення Фонду відновлення України. Фонд буде функціонувати як консультативно-дорадчий орган при Президентові й буде забезпечувати координацію накопичення фінансових ресурсів для післявоєнного відновлення нашої держави», - наголосив очільник уряду. 

За його словами, рамках Фонду передбачається створення 5 робочих груп, які відповідатимуть за різні напрямки – від комунікації з міжнародними фінансовими організаціями, з країнами-партнерами до збору коштів від приватних осіб і великих світових корпорацій і компаній.

Читайте також: Шмигаль обговорив з канцлером Австрії план відновлення України

Шмигаль додав, що Кабмін подає на розгляд глави держави також проєкт указу про створення Національної ради з відновлення, яка буде займатись розробкою Плану післявоєнного відновлення та розвитку України.

«План передбачатиме не лише конкретні кроки з відновлення та розбудови інфраструктури й житла, але й структурну модернізацію та перезапуск економіки на основі європейських стандартів і правил», - пояснив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про програму фінансування в розмірі 4 мільярди євро на 2022 та 2023 роки, щоб допомогти країнам ЄС приймати біженців з України, які рятуються від розв’язаної росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-