Європейський інвестбанк виділить €4 мільярди країнам ЄС для прийому біженців з України

Європейський інвестбанк виділить €4 мільярди країнам ЄС для прийому біженців з України

Відео
Укрінформ
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про програму фінансування в розмірі 4 мільярди євро на 2022 та 2023 роки, щоб допомогти країнам ЄС приймати біженців з України, які рятуються від розв’язаної росією війни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт ЄІБ.

«Ми приголомшені жахливими руйнуваннями, завданими Україні та її громадянам, мільйони яких рятуються зі своєї країни в пошуках миру та безпеки. Жах, свідками якого ми стали, зміцнює нашу рішучість діяти», - наголосив президент ЄІБ Вернер Хойєр.

Нова програма ЄІБ, яку повинна затвердити Рада директорів, має на меті фінансувати розвиток ключової соціальної інфраструктури для надання державних послуг біженцям, включаючи житло, школи, лікарні та дитячі садки.

Фінансова підтримка буде доповнена консультативною підтримкою, яка допоможе місцевим органам влади країн-членів ЄС отримати безплатну технічну допомогу для швидкої оцінки місцевих потреб, планування, визначення пріоритетів та підготовки відповідних інвестицій.

Читайте також: Джонсон представив Зеленському новий пакет допомоги від Британії

В ЄІБ нагадали, що раніше вже схвалили Пакет заходів солідарності з Україною. В його межах в період з 8 по 25 березня Банк ЄС виділив 668 млн євро уряду України для екстреної підтримки ліквідності.

«З нашим пакетом солідарності для України та цією новою програмою в розмірі 4 млрд євро для країн-членів ЄС ми будемо підтримувати Україну та допомагати громадам приймати біженців, гарантуючи, що вони можуть запропонувати їм життєво важливі соціальні об’єкти – житло, школи, лікарні», - резюмував Вернер Хойєр.

Як повідомлялося, протягом цього та наступного років Канада планує надати Україні військової допомоги на 500 мільйонів канадських доларів (близько 416 мільйонів доларів США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-