Протикорабельна зброя і техніка: Джонсон представив Зеленському новий пакет допомоги Україні

Протикорабельна зброя і техніка: Джонсон представив Зеленському новий пакет допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Прем`єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва представив новий пакет фінансової та військової допомоги.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сьогодні я зустрічався зі своїм другом Президентом Зеленським у Києві на знак нашої непохитної підтримки народу України. Ми представляємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії росії», - йдеться у дописі.

Як зазначається на сайті британського уряду, Джонсон запропонував Україні додаткову військову допомогу у вигляді 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем, «щоб підтримати Україну на цьому вирішальному етапі, поки триває незаконний наступ росії».

Він також підтвердив економічну підтримку України, гарантувавши виділення ще $500 млн у кредиті Світового банку Україні. Також Британія надала 394 млн фунтів стерлінгів, аби забезпечити безперервне функціонування життєво важливих гуманітарних послуг для українців.

Лондон також на запит українського уряду лібералізував тарифи на переважну більшість імпорту з України та надавши митні сервітути як частину нашого зобов’язання щодо економічної стабільності країни.

«Це привілей – поїхати сьогодні в Україну та особисто зустрітися з Президентом Зеленським у Києві. Україна всупереч очікуванням усіх відкинула російські війська від Києва, здійснивши найбільший збройний подвиг 21 століття… Британія непохитно підтримує вас у цій боротьбі, і ми з вами надовго», - заявив Джонсон.

Раніше у суботу заступник керівника Офісу глави держави Андрій Сибіга повідомив, що Президент Володимир Зеленський проводить зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві.

Читайте також: Австрія не може бути нейтральною щодо воєнних злочинів – Негаммер

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що візит Джонсона до Києва не був спонтанним, а розмова з Президентом Володимиром Зеленським вийшла насиченою та конструктивною.

Фото: @BorisJohnson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-