Австрія не може бути нейтральною щодо воєнних злочинів – Негаммер

Австрія не може бути нейтральною щодо воєнних злочинів – Негаммер

Укрінформ
Австрія є нейтральною країною у військовому плані, але не може бути нейтральною щодо скоєних росією воєнних злочинів і несправедливості.

Про це заявив Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Австрія була і залишається нейтральною країною, і є частиною Європейського Союзу. У військовому плані ми нейтральні, але ми ніколи не можемо погодитися з тим, що відбуються воєнні злочини, і вважаємо, що треба допомагати тим країнам, де відбувається несправедливість», - сказав Негаммер.

За його словами, це означає, що Австрія повністю підтримує санкції ЄС і запроваджує їх у себе, а також підтримує Україну там, де найбільш потрібно з української точки зору.

«Ми будемо посилювати санкції (проти росії – ред.) в рамках ЄС, поки війна не припиниться. Зараз ухвалено ще один пакет санкцій, і він буде не останній», - запевнив Федеральний канцлер.

Він також зазначив, що Австрія докладає зусиль для створення надійних гуманітарних коридорів для евакуації людей, зокрема з Маріуполя.

Негаммер акцентував, що в Австрії існує велика солідарність з людьми, яких війна вигнала з України, і готовність допомогти їм.

«Я обіцяю, що допомога не припинятиметься», - підкреслив він.

Федеральний канцлер поінформував, що сьогодні відвідає Бучу, де відбулися страшні злочини. У цьому контексті він наголосив на необхідності розслідування їх інституціями ООН, щоб почало працювати міжнародне право і Міжнародний кримінальний суд.

Читайте також: Ворог зосереджує сили на сході та півдні, але ми віримо у перемогу – Президент

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер прибув до України. У межах візиту австрійський політик зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

В Україні 45-й день триває повномасштабна російсько-українська війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.

Фото:  ÖVP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-