Ворог зосереджує сили на сході та півдні, але ми віримо у перемогу – Президент

Ворог зосереджує сили на сході та півдні, але ми віримо у перемогу – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники зосереджують значні сили на сході та півдні України, проте він вірить у перемогу.

Про це він сказав на спільному з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Паралельно на сході, і не тільки на сході, а й на півдні йде накопичування військ (російських - ред.). Велика кількість військ, техніки, озброєних людей, які збираються окупувати ще одну частину наших територій. Це буде складна баталія. Ми віримо в нашу боротьбу, віримо в нашу перемогу, тому ми готові і боротися, і паралельно шукати ті чи інші шляхи в дипломатії, які можуть зупинити цю війну», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що про це сьогодні говорив із Федеральним канцлером Австрії та зазначав, що Україна, попри все, не відмовилася від ідеї переговорів.

«Україна завжди говорила, що вона готова до переговорів і буде шукати будь-які шляхи для того, щоб закінчити війну. Паралельно ми бачимо, на жаль, підготовку до важливого - хтось каже, що вирішального - бою на сході нашої держави... Мені складно сказати. Я не хочу брати на себе відповідальність щодо прогнозів. Я можу брати на себе відповідальність щодо захисту нашої держави і щодо боротьби», - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський подякував канцлеру Австрії за підтримку України

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-