ЄІБ виділив Україні 668 мільйонів євро фінансової підтримки

ЄІБ виділив Україні 668 мільйонів євро фінансової підтримки

Укрінформ
Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) схвалила негайну фінансову підтримку Україні в розмірі 668 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі банку.

Негайна підтримка буде доступна протягом кількох днів.

Зазначається, що ця фінансова допомога допоможе українській владі задовольнити найнагальніші фінансові потреби, включаючи закупівлю продуктів харчування, медичного забезпечення та палива для громадян.

Крім того, Рада директорів погодилася, що ЄІБ має продовжувати подальші ініціативи в рамках надзвичайного пакету солідарності з Україною, до яких входять:

Фінансування критичних інфраструктурних потреб в Україні шляхом перепрофілювання зобов'язань інфраструктурних проєктів для задоволення невідкладних інвестицій та потреб у реконструкції. Вони охоплюватимуть транспорт, енергетику, розвиток міст та цифрові інвестиції. Ці гроші можуть бути доступні дуже швидко, як тільки українська влада зможе підписати зміни до існуючих контрактів.

Допомога у відновленні всього, що знищила російська армія, фінансуючи нову критично важливу економічну та соціальну інфраструктуру, необхідну, як тільки вільна та незалежна Україна буде відновлена після війни.

Також експерти ЄІБ наразі оцінюють потреби сусідніх з Україною країн та країн ЄС, які приймають біженців з України або на яких війна вплинувала іншим чином.

«На тлі шокуючої військової агресії Росії я зворушений рішучістю, хоробрістю та мужністю українського народу», - заявив президент ЄІБ Вернер Хойєр.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-