Уряд за два місяці виділив 2,3 мільярда на відбудову країни - Шмигаль

Уряд за два місяці виділив 2,3 мільярда на відбудову країни - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів за два місяці війни, розпочатої росією, виділив 2,3 млрд грн на відбудову країни, зокрема критичної інфраструктури, та проведення першочергових ремонтних робіт.  

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Зокрема, Шмигаль нагадав, що сьогодні не лише 100 днів від початку повномасштабної війни, але також майже два місяці, як російські загарбники були повністю вигнані з Київської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей.

"Одразу після цього уряд почав розробляти план термінового відновлення критичної інфраструктури та проведення першочергових некапітальних ремонтів. Власне, за ці два місяці ми виділили 2,3 млрд грн, аби виконати ці ключові завдання", - сказав Глава уряду.

Читайте також: Шмигаль закликав ЄС не припиняти санкційний тиск та надалі знесилювати росію

За його словами, Київська та Чернігівська області отримала по 400 млн грн, Харківська та Сумська області - по 250 млн грн. Місту Київ було виділено 200 млн грн, Житомирській області - 100 млн грн, а Миколаївській - 56 млн грн.

"Ми закликали місцеву владу за можливості так само виділяти кошти на відбудову. Бачимо, що тут є позитивна синергія. Наприклад, керівництво Києва долучилося до програми відновлення уряду, виділивши кошти з місцевого бюджету на відбудову зруйнованого житла та об’єктів інфраструктури", - додав Шмигаль.

Він також звернув увагу, що зараз відбувається перший етап відбудови: оцінюють збитки, складають технічну документацію проєктів, ремонтують критично важливі об’єкти.

Шмигаль зауважив, що уряд ставить завдання до осені відновити більшість пошкоджених критичних об’єктів, щоб усі громадяни на деокупованих територіях були з водою, газом, світлом. Там, де це можливо, відремонтують школи, дитсадки та лікарні.

Читайте також: Шмигаль закликав міжнародні компанії повертатися в Україну

"У чотирьох повністю деокупованих областях у нас зараз готується відновлення 83 лікарень, 59 дитячих садочків, 122 шкіл", - зауважив очільник уряду.

Також він повідомив, що Міністерству розвитку громад та територій разом із Міністерством енергетики та Міністерством інфраструктури доручено щотижня звітувати про прогрес у своїй сфері відповідальності щодо відбудови.

На початку засідання уряду присутні вшанували хвилиною мовчання всіх наших героїв, які віддали життя за свободу і незалежність України.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Україна за 100 днів повномасштабної війни зупинила «другу армію світу», визволила частину своїх територій і продовжує давати гідну відсіч загарбникам, заявив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-