Зупинка транзиту газу через «Сохранівку» може свідчити про недовіру Газпрому до армії рф - Макогон

Зупинка транзиту газу через «Сохранівку» може свідчити про недовіру Газпрому до армії рф - Макогон

Укрінформ
Те, що Газпром перекрив транзит через газовимірювальну станцію "Сохранівка", може свідчити про його недовіру до російської армії та небажання відповідати за крадіжки газу з магістрального газогону "Союз".

Таку думку висловив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон в інтерв'ю Укрінформу.

Він зауважив, що транзит через ГВС "Сохранівка" зупинили росіяни після попередження від ОГТСУ про крадіжку газу загарбниками.

"Про ризики та загрози транзиту ми попереджали і сам Газпром ще від дня вторгнення російських військових на українську компресорну станцію «Новопсков». І те, що Газпром перекрив вентиль, може вказувати на те, що вони самі не довіряють російським військам і не бажають нести відповідальність за крадіжки газу з магістрального газогону "Союз", - сказав Макогон.

Читайте також: Зупинка транзиту газу через «Сохранівку» дозволила запобігти збиткам у $2 мільярдиексперт

Він також нагадав, що в умовах зупинки "Сохранівки" ГВС "Суджа" може прийняти 77,2 млн кубометрів газу на добу без внесення змін до транзитного контракту. ОГТСУ пропонував Газпрому продовження транзиту в законтрактованих обсягах через точку «Суджа», натомість російський монополіст зменшив транзит газу до Європи ледь не вдвічі.

Як повідомлялося, з 11 травня був припинений транзит газу через ГВС "Сохранівка" на Луганщині. До цього ОГТСУ повідомив про втручання окупаційних сил у технологічні процеси, зміни режимів роботи об’єктів ГТС, включно з несанкціонованими відборами газу з транзитного потоку.

Через газовимірювальну станцію "Суджа" можна перекачувати 244 млн кубометрів газу на добу, що удвічі більше у порівнянні з законтрактованими об'ємами транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-