Трейдери приховують походження російської нафти для міжнародних поставок – WSJ

Трейдери приховують походження російської нафти для міжнародних поставок – WSJ

Укрінформ
Міжнародні трейдери продовжують поставки російської нафти, у тому числі до США, однак приховують її походження.

Про це йдеться в публікації The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Європа націлилася своїми найсуворішими санкціями на російську нафту, але відправники вантажів та нафтові переробники почали виставляти її на ринок, приховуючи її походження», - зауважує видання.

Читайте також: Шостий пакет санкцій має небезпечний прецедент - Кулеба

Зокрема, деякі види пального, частково виготовлені з російської нафти, прибули в Нью-Йорк і Нью-Джерсі минулого місяця. Вантажі були доставлені через Суецький канал і Атлантику з індійських нафтопереробних заводів, які раніше закупили велику партію російської нафти.

«Після вторгнення рф в Україну та введення санкцій з боку США і Євросоюзу трейдери почали докладати зусиль, щоби приховати походження російської нафти та продовжувати її поставки. Її приховують у сумішах нафтопродуктів, таких як бензин, дизельне пальне тощо», - зауважує видання.

Читайте також: У сьомому пакеті санкцій ЄС не буде газового ембарго - Кулеба

Нафту також переливають між танкерами в морі, як раніше робили з іранською та венесуельською нафтою, проти яких свого часу було введено ембарго. Зокрема, зараз таке відбувається в Середземному морі, біля узбережжя Західної Африки, а також у Чорному морі. Після цього танкери прямують до Китаю, Індії та Західної Європи, за даними судноплавних компаній.

Читайте також: ЄС і Британія введуть заборону на страхування танкерів з російською нафтою - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, раніше лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти рф, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-