Шостий пакет санкцій має небезпечний прецедент - Кулеба

Шостий пакет санкцій має небезпечний прецедент - Кулеба

Укрінформ
Шостий пакет санкцій Європейського Союзу проти рф має виняток для окремих країн, що є небезпечним прецедентом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю на телемарафоні, передає кореспондент Укрінформу.

«У цьому рішенні є позитив і є небезпечний прецедент. Позитив у тому, що все-таки дотиснули, тому що дуже важко народжувалося це нафтове ембарго… Небезпечний прецедент у тому, що було знайдено рішення, яке по суті створило окремий режим для країн, які отримують нафту по південній гілці нафтопроводу «Дружба», - сказав Кулеба.

Кулеба зауважив, що прийняття пакета було затримано через тиск Угорщини, яка буде отримувати нафту разом із Чехією та Словаччиною.

Читайте також: У сьомому пакеті санкцій ЄС не буде газового ембарго - Кулеба

«Небезпека в тому, що тепер, обговорюючи будь-які санкції, створено прецедент, коли в якихось країнах створюється окремий режим. Немає стовідсоткової єдності, є певна така гнучка єдність», - застеріг глава МЗС.

Водночас міністр оцінив виняток у шостому пакеті як вартий того, тому що загалом 90% нафтри з рф потрапить під ембарго.

«Дійсно шостий пакет є потужним, дві гірчинки у цій історії – це час, який це зайняло, і ось цей прецедент створення окремого режиму для деяких країн», - підсумував глава української дипломатії.

Читайте також: Макрон наголошує на ефективності шостого пакета санкцій проти росії

Як повідомлялося, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-