Британія скасовує всі ввізні мита і тарифні квоти у торгівлі з Україною

Британія скасовує всі ввізні мита і тарифні квоти у торгівлі з Україною

Укрінформ
Велика Британія повідомила про скасування всіх ввізних мит і тарифних квот у торгівлі з Україною. Сторони юридично оформлять відповідне рішення найближчим часом.

Про це інформує у Фейсбуці посольство України у Великій Британії, передає Укрінформ.

У диппредставництві зазначили, що в розвиток стратегічного партнерства України та Великої Британії, підтримки України у протистоянні російській агресії під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем‘єр-міністра Бориса Джонсона було досягнуто принципової домовленості про скасування всіх ввізних мит та тарифних квот у торгівлі між країнами.

«Повна лібералізація торгівлі застосовуватиметься тимчасово – до тих пір, поки Україна потребуватиме такої підтримки», - зазначили у посольстві.

Читайте також: Британія заборонила експорт шпигунського обладнання до рф та скасовує мито на українські товари

Українські дипломати пояснили, що в Угоді про зону вільної торгівлі між Україною та Великою Британією тарифними квотами регулюється експорт з України до Сполученого Королівства пшениці, кукурудзи, м’яса птиці, меду, оброблених томатів та інших сільськогосподарських товарів.

Рішення про їх скасування дасть змогу підтримати національну економіку і повністю відкриє британський ринок для українських експортерів, зазначають у диппредставництві.

Повідомляється, що посол України Вадим Пристайко та міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Енн-Марі Тревелян під час нещодавньої зустрічі узгодили наступні кроки для юридичного оформлення відповідного рішення обома сторонами, що станеться вже найближчим часом.

Читайте також: Україна цілком законно може атакувати військові цілі у рф - британський міністр

Окрім того, співрозмовники обговорювали посилення санкцій проти росії, економічну та гуманітарну допомогу, надання кредитних гарантій та інші нагальні питання.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко у Фейсбуці написала, що лібералізація торгівлі між Україною і Великою Британією – це спільний внесок країн в боротьбу з глобальною продовольчою кризою, що назріває у світі на тлі повномасштабної війни російської федерації проти нашої держави.

«Велика Британія відреагувала на наш запит про лібералізацію торгівлі і оголосила про скасування усіх без винятку мит та квот на імпорт українських товарів. Це дозволить Україні наростити експорт за товарними позиціями, що традиційно завозилися на ринок Британії», - написала вона.

Читайте також: Британія заборонила імпорт срібла й ікри з росії

За словами Свириденко, лібералізація торгівлі – спільний внесок України та Британії в боротьбу з глобальною продовольчою кризою, що назріває у світі. Це, зокрема, допоможе гарантувати продовольчу безпеку там, де вона сьогодні під загрозою через російську агресію, наголосила урядовець.

Вона уточнила, що для України насамперед це доступ до зовнішніх ринків, що є однією з основ економічного відновлення. Експорт стимулюватиме промисловий розвиток, нарощення виробництва та його інтеграцію до світових торговельних ланцюгів.

«Ми вдячні Британії за дружній крок у відповідь на запит українського уряду. Наразі ми ведемо переговори з усіма партнерами про лібералізацію торгівлі. Тому найближчими днями і тижнями чекаємо на новини і від інших партнерів», - додала Свириденко.

Читайте також: У Мінекономіки очікують, що Британія наступного тижня скасує всі мита на українські товари

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

ЄС, США та інші країни застосували санкції проти країни-агресора. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-