Україна цілком законно може атакувати військові цілі у рф - британський міністр

Україна цілком законно може атакувати військові цілі у рф - британський міністр

Відео
Укрінформ
Україна «цілком законно» може атакувати військові цілі в росії, щоб завадити логістиці противника.

Про це заявив міністр Збройних сил країни Джеймс Хіппі в ефірі Times Radio, передає Укрінформ.

«Україна – це суверенна країна, що мирно жила на своїй землі, а інша країна вирішила порушити її кордони і поставити 130 тисяч військових на цих кордонах. Так розпочалася війна між Україною та росією. У ході війни Україні слід вдаряти у глибину по своїх противниках, щоб атакувати їхні логістичні лінії, запаси палива, склади зброї. Це частина війни», - сказав урядовець.

Читайте також: Скільки втратить Україна врожаю зернових через війну - прогноз британської розвідки

Він зазначив, що з українського боку є абсолютно нормально цілити в російську територію, аби «порушити логістику противника, яка, якщо її не порушити, призведе до смертей та боїв на українській території».

Водночас, на думку Хіппі, використання при цьому зброї, наданої міжнародними партнерами, не є проблемою.

«Я вважаю, що наразі частина зброї, яку Україні надала міжнародна спільнота, має певний діапазон використання за кордоном. Але це не обов’язково є проблемою. У світі є багато країн, які використовують комплектацію, імпортовану з інших країн», - сказав міністр.

Він резюмував, що атака Україною цілей всередині рф є таким самим вибором України у відповідь на вибір росії «неконтрольовано бомбити українські міста та села».

Читайте також: Британія заборонила експорт шпигунського обладнання до рф та скасовує мито на українські товари

Як повідомлялося, за даними української розвідки, у РФ планують завдати ракетно-бомбових ударів по Бєлгороду або одному з міст Криму, щоб звинуватити Збройні сили України та добровольчі батальйони. У ГУР Міноборони зазначили, що влада РФ активно розганяє антиукраїнську істерію.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-