Мінагрополітики вивчає можливості експорту агропродукції через латвійські порти

Мінагрополітики вивчає можливості експорту агропродукції через латвійські порти

Фото
Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час робочого візиту до Латвії обговорив можливості експорту через латвійські порти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінагрополітики.

"У рамках візиту Микола Сольський зустрівся з міністром сільського господарства Латвії Каспарсом Герхардсом, а також відвідав Ризький, Вентспілський вільні порти і спеціальну економічну зону міста Лієпая. Міністр ознайомився з портовою та логістичною інфраструктурою Латвії та обговорив можливості експорту продукції українських аграріїв за допомогою латвійських портів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна і Польща посилять співпрацю у залізничній сфері - Шмигаль

Сольський також зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування Латвії, представниками адміністрацій латвійських портів, операторами зернових терміналів, а також компаніями - зернотрейдерами Латвії.

Як повідомлялося, війна в Україні вже вплинула на близько 25% світової торгівлі зерновими та призвела до зростання світових цін. Розв’язана росією війна негативно позначилася на глобальному ринку продовольства, адже значно скорочує експорт зернових культур з України. На сьогодні рф заблокувала в портах України десятки комерційних кораблів з уже відвантаженим зерном, яким загарбники не дозволяють вийти в море.

Читайте також: Для повоєнного економічного відродження Україна потребує повного доступу до ринку ЄС – депутатка

Раніше Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що його країна може допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури.

За попередніми підрахунками, унаслідок повномасштабного вторгнення рф Україна вже втратила близько $550 млрд і потребує майже $7 млрд щомісячної підтримки.

Фото Міністерства аграрної політики та продовольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-