Для повоєнного економічного відродження Україна потребує повного доступу до ринку ЄС – депутатка

Для повоєнного економічного відродження Україна потребує повного доступу до ринку ЄС – депутатка

Укрінформ
Для економічного відродження після російської агресії Україна потребує не стільки прямих грошових вливань від міжнародних партнерів, скільки повного доступу до Єдиного ринку задля притоку інвестицій та реалізації економічного потенціалу.

Про це за підсумками зустрічі з депутатами Європейського парламенту заявила членкиня Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Альона Шкрум, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо на приєднання до Єдиного ринку ЄС набагато раніше, ніж це було можливим для інших країн (кандидатів – ред.). Така в нас ситуація. Це буде також сигналом для розбудови України. У найближчий місяць ми очікуємо на нульові квоти для українських компаній, для експорту, на нульові антидемпінгові та інші тарифи стосовно українського експорту, на повне відкриття Єдиного європейського ринку. Це буде найкрутішою допомогою, яку вони зараз можуть надати економічно. Це не про те, щоб вливати гроші в нашу економіку. Це відкриває шлях, щоб ми самі заробляли ці гроші на європейському ринку», - сказала народна депутатка. 

Читайте також: У МВФ назвали «рушії», які втримають економіку України на плаву

За її словами, виконання так званого Брюссельського плану для України та створення привабливих умов для її інвестиційного розвитку є дуже важливими для всього процесу повоєнного економічного відродження.

«Ми точно не та країна, яка просить подачок, вона не приймає подачок. Ми вміємо захищати себе, ми вміємо захищати Європу і ми вміємо працювати економічно як класні бізнес-партнери. Це також було важливо донести (в Брюсселі – ред.), враховуючи, що зараз ми повністю переорієнтовуємося, і з росією у нас не буде більше жодних можливостей співпрацювати у найближчі роки, так само як і для Європи та європейських компаній», - додала Шкрум. 

Вона зауважила, що ще одним важливим питанням, яке делегація обговорювала під час візиту до євроінституцій, була розробка наступного пакета санкцій ЄС проти росії у відповідь на її вторгнення в Україну, а також забезпечення ефективності цих обмежувальних заходів та усунення ймовірних способів для того, щоб їх обійти.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

10 березня у Версалі (Франція) відбувся саміт лідерів ЄС, на якому вони визнали європейські прагнення та європейський вибір України і запропонували Єврокомісії надати свої висновки щодо заявки нашої країни. Це є першим практичним кроком для набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-