У МВФ назвали «рушії», які втримають економіку України на плаву

У МВФ назвали «рушії», які втримають економіку України на плаву

Укрінформ
Світові фінансові установи об’єдналися для забезпечення економічної підтримки України, створивши додаткові інструменти, зокрема, у МВФ, Світовому банку, Євросоюзі та інших інституціях для залучення коштів в українську економіку.

Про це заявив у відповідь на запитання Укрінформу під час пресконференції у Вашингтоні в п’ятницю директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер.

«Міжнародна спільнота об’єдналася», - зауважив представник Фонду.

Він підкреслив, що, наприклад, МВФ ще в березні надав екстрену допомогу в розмірі $1,4 мільярда, що допомогло українському уряду підтримувати макроекономічну стабільність. Крім того, Світовий банк і ЄС також взяли значну участь у підтримці України.

Читайте також: США нададуть Україні додаткову грантову допомогу на $500 мільйонів

«У нас є низка інструментів, де донори можуть забезпечувати фінансування для України. Один із них – це Спеціальний адміністрований рахунок МВФ, інший - Мультидонорський трастовий фонд Світового банку, крім того, ще запрацює Фонд солідарності ЄС»,- зауважив Каммер.

Він назвав це «рушіями», які за допомогою донорських внесків забезпечать підтримку української економіки. За його словами, країна потребує виняткової допомоги, щоб подолати дефіцит бюджетного фінансування.

«Українська влада звернулася до міжнародної спільноти з проханням допомогти заповнити цю фінансову прогалину, і це може мати кілька форм. Ми пропонуємо, щоб більшість цієї підтримки надавалася у вигляді грантів»,- зауважив представник Фонду.

Читайте також: Війна в Україні серйозно вдарить по економіці Європи – МВФ

У цьому контексті він підтвердив, що однією з таких форм може стати виділення Україні країнами-членами МВФ частини своїх спеціальних прав запозичень, що пропонує зробити українська влада.

Представник Фонду також позитивно оцінив зусилля українського уряду щодо відновлення економічної діяльності в тих частинах країни, де це можливо.

Читайте також: Альфред Каммер, Директор Європейського департаменту МВФ

«Я вважаю, це один із дуже важливих пріоритетів для влади, який сприятиме нормалізації (економічної ситуації – ред.), створить виробництво й зростання, а також допоможе переселенцям», - зазначив директор Європейського департаменту МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Вашингтоні проходять Весняні збори МВФ і Світового банку. Українську делегацію на них очолює Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-