США нададуть Україні додаткову грантову допомогу на $500 мільйонів

США нададуть Україні додаткову грантову допомогу на $500 мільйонів

Фото
Укрінформ
США нададуть Україні додаткову пряму фінансову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати нададуть Україні додаткову пряму фінансову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів США. Про це повідомив Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та міністеркою фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Йеллен», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що надані кошти будуть направлені до державного бюджету України для допомоги у стабілізації економіки та забезпечення захищених видатків в умовах воєнного часу: виплати зарплат, пенсій, соціальних виплат.

Читайте також: Шмигаль – міністру оборони США: Щоб наблизити перемогу, нам потрібна потужніша зброя

Як повідомляється, Йеллен наголосила, що це лише початок допомоги США на відновлення та відбудову нашої держави, і підтримка України буде продовжена у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Міністр фінансів України Сергій Марченко привітав рішення влади США та подякував партнерам.

“Неможливо переоцінити ту підтримку, яку ми отримуємо від наших американських друзів. Цьому рішення передувала важка та тривала робота Президента України, уряду та моєї команди Мінфіну. Незважаючи на збільшення фіскальних викликів, ми продовжуємо забезпечувати всі пріоритетні видатки держбюджету. Спільно з міжнародними партнерами ми робимо багато кроків для збереження фінансової стабільності та пом’якшення економічних наслідків для країни. Особливо вдячні за допомогу нашим партнерам саме у формі грантів, оскільки це дозволить нам утримувати боргову безпеку України на належному рівні. Переконаний, що зусилля наших сторін пришвидшать перемогу України над рф у цій загарбницькій війні”, - сказав Марченко.

Як повідомлялося, 21 квітня урядова делегація з України провела зустрічі в МВФ, Світовому банку й адміністрації США, під час яких обговорила питання залучення фінансової підтримки для України.

Фото: Міністерство фінансів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-