Україна домагається перенесення газопостачання з Північного потоку-1 до свого газопроводу

Україна домагається перенесення газопостачання з Північного потоку-1 до свого газопроводу

Укрінформ
Україна намагається переконати західних союзників перенести частину обсягів газопостачання з Північного потоку-1 до українського газогону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами посадовців енергетичної галузі України, це змусить росію платити більше за транзит, що допомогло б посилити оборону та стримати росію від заподіяння шкоди українським газопроводам.

Представники НАК «Нафтогаз України» провели тиждень у Вашингтоні, зустрічаючись із посадовцями адміністрації та законодавцями Конгресу, щоб спонукати їх переконати Німеччину та інших європейських союзників ухвалити цей план.

Читайте також: Галущенко сказав, що допоможе Європі подолати енергозалежності від росії

Росія постачає в Німеччину 55 млрд кубометрів природного газу на рік по Північному потоку-1. Ще 40 млрд куб. м транспортується в Європу через газотранспортну систему України.

Її потужності перевищують 100 млрд куб. м і вона може легко взяти на себе обсяги, що перекачуються Північним потоком-1.

Українці посадовці запропонували негайно спрямувати 40% газу з Північного потоку-1 через український трубопровід, поступово збільшуючи обсяги до 100% до квітня 2023 року. Це дасть країнам ЄС час для створення зимових запасів та диверсифікації.

Читайте також: Штайнмаєр уперше визнав, що помилився щодо путіна і Nord Stream 2

Як повідомлялося, Німеччина зупинила введення в експлуатацію російського проєкту Північний потік-2 вартістю 11 млрд доларів, який мав подвоїти обсяги газопостачання до ФРН. Будівництво завершилося наприкінці минулого року, але газогін так і не було запущено в роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-