Франція готова заборонити імпорт російської нафти – CNN

Франція готова заборонити імпорт російської нафти – CNN

Укрінформ
Франція готова заборонити імпорт російської нафти.

Про це заявив у п'ятницю CNN міністр фінансів країни Бруно ле Мер, передає Укрінформ.

Міністр назвав ракетний удар по залізничному вокзалу в Краматорську, внаслідок якого загинуло більш як пів сотні людей, «масовим убивством», зазначивши, що винні мають бути «ідентифіковані» й притягнуті до відповідальності, можливо, засуджені за ці злочини».

Читайте також: Франція збирає докази російських воєнних злочинів в Україні - Макрон

Франція не хоче чекати, і заборона на постачання нафти стала б «переломним моментом», сказав він, але додав, що для запровадження більш жорстких санкцій щодо енергоносіїв потрібна європейська єдність.

«Франція готова піти далі й ухвалити рішення про заборону на нафту, і я глибоко переконаний, що подальші кроки та обговорення будуть присвячені цьому питанню – забороні на російську нафту», - сказав він.

Читайте також: В МЗС Франції назвали обстріл у Краматорську злочином проти людства

Ле Мер наголосив, що нинішні санкції, ухвалені ЄС, є дуже ефективними й «найважчими від моменту створення Європейського Союзу».

Читайте також: Франція готова бути одним із гарантів безпеки для України після війни – Макрон

Як повідомляв Укрінформ, по залізничному вокзалу Краматорська вдарили дві російські ракети, унаслідок чого загинули щонайменше 52 особи, більш як сотні – поранені. Із цього вокзалу щодня проводиться евакуація мирного населення. Поїзди вирушають у різні міста на заході та в центрі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-