Енергетичний експорт дозволяє рф сподіватися, що світ проігнорує її злочини - Зеленський

Енергетичний експорт дозволяє рф сподіватися, що світ проігнорує її злочини - Зеленський

Укрінформ
Енергетичний експорт дозволяє росії сподіватися, що світ проігнорує її злочини; потрібно запровадити повне енергетичне ембарго проти рф.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Глава держави зазначив, що під час зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем обговорювалися подальші кроки для того, щоб примусити росію до миру.

"Зазначив, що наявних санкцій недостатньо. Потрібно ще посилити тиск на росію. Потрібно ввести повне енергетичне ембарго - на нафту, на газ. Саме енергетичний експорт забезпечує левову частку прибутку росії та дозволяє керівництву росії вірити у свою безкарність, дозволяє сподіватися, що світ проігнорує воєнні злочини російської армії. Ми цього не допустимо, не допустять усі у світі, хто має сміливість, як українці, протистояти тиранії", - заявив Президент.

Читайте також: ЄС створив платформу спільних закупівель газу, аби позбутись енергозалежності від рф

За його словами, необхідно також повністю відключити від глобальної фінансової системи російські банки.

"Не окремі з них, а всі, всю банківську систему росії. Не може бути такого, що найбільша загроза глобальній безпеці знаходить шляхи до глобального багатства", - наголосив Зеленський.

Читайте також: ЄС засвідчив готовність диверсифікувати постачання енергоресурсів – Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Президента України з Урсулою фон дер Ляєн та Жозепом Боррелем відбулася 8 квітня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-