Україна закликає ЄС запровадити енергетичне ембарго проти росії  - Шмигаль

Україна закликає ЄС запровадити енергетичне ембарго проти росії - Шмигаль

Укрінформ
Україна закликає європейських партнерів запровадити проти росії енергетичне ембарго, включаючи імпорт нафти та газу.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час спільної пресконференції з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні Євросоюзу за введення п’ятого санкційного пакета, але ми чекаємо і готові спільно працювати над тим, щоб у росії не було більше коштів, якими вона б могла фінансувати цю війну. А це означає нові санкції, нові обмеження. Ми закликаємо до енергетичного ембарго, включаючи імпорт нафти і імпорт газу. Це не процес одного дня, але вже сьогодні ми хочемо почути, що ЄС відмовиться від російських енергоресурсів. Ми закликаємо європейських політиків знайти шляхи, як це можна зробити у найближчий час, це і в інтересах самої Європи", - заявив Шмигаль.

Читайте також: Санкції проти росії необхідно нарощувати ще більше – Зеленський

Він додав, що воєнні злочини і злочини проти людяності в Бучі та інших містах України вимагають негайних дій міжнародної спільноти, бо словами точно не зупинити звірства, які вчиняє росія.

"Сьогодні ми отримали підтвердження того, що ЄС буде спільно з нами працювати над тим, аби притягнути до відповідальності всіх, хто вчиняв ці звірства та є причетний до геноциду українського народу. Ця співпраця буде проходити в рамках спільної слідчої групи для документування і розслідування всіх російських злочинів", - додав Шмигаль.

Читайте також: Подоляк – Європі: Барель російської нафти дорівнює літру крові українця

Дії, а не слова допоможуть зупинити цю війну, і Україна потребує більше зброї, фінансової допомоги, а росія, вочевидь, потребує більше санкцій, наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, очільниця Європейської комісії Урсул фон дер Ляєн Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель 8 квітня прибули з візитом до України.

Читайте також: ЄС збільшить військову допомогу Україні на 500 млн євро – Боррель

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з керівниками ЄС та прем'єром Словаччини Едуардом Геґером відвідали Бучу на Київщині, де побачили наслідки злочинів, вчинених російськими військовими проти мирних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-