Шмигаль: Ми закликаємо бізнес повертатитсь до роботи

Шмигаль: Ми закликаємо бізнес повертатитсь до роботи

Укрінформ
Держава зацікавлена в тому, щоб бізнес повернувся до роботи, і закликає його до цього.

Про це під час інтерв’ю в ефірі телемарафону сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо бізнес вертатись до роботи. Чому держава в цьому зацікавлена? Бізнес платить заробітну плату і податки. З заробітної плати сплачується ЄСВ на наповнення Пенсійного фонду. Тому ми кажемо бізнесу: створіть робочі місця, платіть людям зарплату, виробляйте товар, щоб економіка жила», — наголосив Шмигаль.

За його словами, сьогодні бізнес відгукується на ці заклики. Сприяє тому і запропонована нова система оподаткування.

Читайте також: День війни з росією коштує Україні до $4 мільярдів – Шмигаль

«Ми лишили двовідсоткове оподаткування, щоб закрити базові потреби в перші місяці війни. Це цікава для бізнесу пропозиція. Він дуже позитивно на неї відгукнувся. Вже зареєстровано більше 150 тис. бізнесів, які захотіли перейти на систему з двовідсотковим оподаткуванням», — повідомив Шмигаль.

Також він зазначив, що уряд цілком свідомий того, що такі кроки не сприятимуть наповненню бюджету.

«Безумовно, державний бюджет через це скоротиться. Але під час війни і витрати менші. Ми не тратимо на розбудову. Ми тратимо лише на захист. І мінімальну суму на забезпечення соціальних і гуманітарних гарантій», — додав Шмигаль.

Як повідомлялося, запроваджені в березні податкові нововведення впливатимуть на наповнення бюджету в квітні.

Читайте також: Уряд уже працює над новим планом Маршалла з відновлення України – Прем’єр

15 березня Верховна Рада схвалила податкові стимули для бізнесу на час війни. Так, згідно з законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», на період дії воєнного стану сплачувати єдиний податок зможуть не лише ФОПи-спрощенці, але й великі підприємства.

Закон також підвищує ліміт доходів для використання єдиного податку з 10 млн до 10 млрд грн. Це значно розширює коло підприємств, які зможуть зменшити податкове навантаження на час війни та зберегти свою діяльність. Податок з обороту встановлюється на рівні 2%.

Читайте також: Через війну уряд фактично відмовився від усіх капітальних видатків — Шмигаль

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-