В уряді сподіваються на участь турецького бізнесу в будівництві концесійних доріг

В уряді сподіваються на участь турецького бізнесу в будівництві концесійних доріг

Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков налаштований на розширення співпраці з турецьким бізнесом, зокрема на його залучення до реалізації проєктів концесійних доріг.

Як передає Укрінформ, про це Курбаков повідомив у Фейсбуці.  

"Бізнес обох країн уже інтенсивно співпрацює. <...> Саме турецькі компанії будують позакласові мости – у Кременчуці та Запоріжжі. Сподіваюсь, що співпрацю вдасться розширити завдяки новим проєктам, зокрема і будівництву концесійних доріг", - зазначив міністр.

На його думку, важливим є також торговельне співробітництво на Чорному морі.

"Перспективною є співпраця турецьких партнерів з найбільшим українським держстивідором «МТП «Южний». Серед усіх українських портів саме він потенційно буде здатен приймати найбільші судна, які увійдуть до Чорного моря завдяки побудованому каналу «Стамбул». Це може стати відкриттям нових для України ринків перевезень великогабаритними суднами", - зазначив Кубраков.

Читайте також: Кубраков заявив про повну лібералізацію автоперевезень до Туреччини

Низка інших українських портів відкрита до концесій та інших форм державно-приватного партнерства, запевнив міністр.

Серед інших інфраструктурних пропозицій – розширення географії авіаперельотів між країнами. Зокрема, планується розпочати виконання регулярних рейсів до Туреччини з Ужгорода, зокрема, і за маршрутом Стамбул - Ужгород.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали вісім двосторонніх документів

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого відбулося підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною. Документ містить інфраструктурну частину, домовленості в рамках якої стануть основою для поглиблення співпраці та нових інфраструктурних проєктів.

Турецькі компанії активно присутні на українському дорожньому ринку. Вони залучені до будівництва на ключових автомагістралях країни: М-30 Стрий – Ізварине; Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка,

М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта.

Фото: Олександр Кубраков, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-