Кубраков заявив про повну лібералізацію автоперевезень до Туреччини

Кубраков заявив про повну лібералізацію автоперевезень до Туреччини

Укрінформ
У рамках Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Туреччиною досягнуто домовленості про повну лібералізацію автомобільних перевезень. 

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«У рамках Угоди про ЗВТ досягнуто історичної домовленості – про повну лібералізацію автомобільних перевезень. Невдовзі буде знято обмеження для українських автоперевізників на ринку Туреччини, зокрема, це стосується і в’їзду порожнього транспорту. Тобто фури зможуть заїжджати порожніми та повертатися з товарами», - сказав міністр.

За його словами, на черзі – розширення співпраці щодо комбінованих та мультимодальних перевезень між Україною та Туреччиною.

Читайте також: ЗВТ з Туреччиною встановлює нульове мито для 95% українських товарів - Шмигаль

"Ми пропонуємо створити спеціальні умови для налагодження транспортних ланцюгів у форматі дорога – порт – дорога", - пояснив міністр.

Нашою стратегічною метою, наголосив Кубраков, є максимальне зняття обмежень для українських перевізників. Зокрема, у перемовинах з ЄС Україна виступає за повну лібералізацію автомобільних вантажних перевезень.

Як повідомлялось, 3 лютого відбулося підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною. Документ містить інфраструктурну частину, домовленості в рамках якої стануть основою для поглиблення співпраці та нових інфраструктурних проєктів.

Фото: Фейсбук Олександра Кубракова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-