ЄС планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги

ЄС планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги

Укрінформ
Європейський Союз планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Варгеї на брифінгу за підсумками засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію з ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

«Макрофінансова допомога, яку ми поклали на стіл, є екстреною, це дуже схоже на те, до чого ми вдалися під час першої хвилі пандемії COVID-19. Тоді ми спростили процес і дуже швидко виплатили перший транш. Так само ми вчинимо й у цьому випадку», - сказав Варгеї.

Читайте також: ЄС допоможе Україні відновити фінансову стабільність – посол Ченцов

За його словами, у ЄС «хочуть дійти до перших виплат якнайскоріше».

«Це, звичайно, залежатиме від того, наскільки швидко ми зможемо завершити (роботу - ред.) щодо меморандуму, але ми готові рухатися з виплатами упродовж тижнів», - наголосив єврокомісар.

Читайте також: У Мінфіні сказали, куди направлять €1,2 мільярда допомоги Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї здійснює візит до України 26-27 січня.

24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

За її словами, ця підтримка допоможе Україні "задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-