ЄС допоможе Україні відновити фінансову стабільність – посол Ченцов

ЄС допоможе Україні відновити фінансову стабільність – посол Ченцов

Укрінформ
Новий пакет макрофінансової допомоги в обсязі 1,2 мільярда євро, про можливість виділення якого оголосила сьогодні Європейська Комісія, допоможе Україні подолати негативні економічні наслідки, спричинені загрозою російської агресії, та поновити економічну стабільність країни.

Про це сьогодні під час дискусії на форумі «Друзів європейської Росії» на тему «Занепад постімперської Росії: що насправді означає агресивність Кремля для європейської безпеки?» заявив Представник України при ЄС Посол Всеволод Ченцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія має вже нести відповідальність за цю нестабільність в Європі та на глобальному рівні. Ринки вже відреагували на цю ситуацію, і ми (Україна – ред.) вже платимо ціну. Ми дійсно вдячні за сьогоднішнє рішення європейської Комісії щодо виділення для України нового пакету макрофінансової допомоги в 1,2 мільярда євро. Це буде дуже корисним для стабілізації фінансової ситуації в Україні, дозволить нашому міністерству фінансів та іншим гравцям поновити запозичення на міжнародних ринках. Для нас є дуже важливим стабілізувати економіку, зупинити відтік інвестицій та повернутися до бізнесу як завжди», - зауважив український дипломат.

Читайте також: У Мінфіні сказали, куди направлять €1,2 мільярда допомоги Євросоюзу

Він наголосив: те, що вже зараз робить Росія, - це вже є порушенням Хартії ООН, загроза використання сили з боку РФ, навіть без подальшої агресії, має бути розглянута на рівні Ради Безпеки ООН. Те, що зараз робить Кремль, суперечить не лише інтересам України та інших європейських країн, але й справжнім інтересам російського народу та суспільства, оскільки весь міжнародний порядок денний буквально взятий у заручники усього одним гравцем.

«Те, що наразі робить Кремль, є абсолютно неприйнятним. Не існує жодного пояснення, жодного вибачення, жодної причини, чому війна в Європі зараз розглядається як можлива, проти України або проти будь-якої іншої частини Європи... Для країн-членів ЄС, особливо тих, хто вагався постачати Україні військове обладнання, стає дедалі більш зрозумілим, що сильна Україна, сильна армія України є важелем стримування Росії. Це не провокуватиме Росію, оскільки головною провокацією для Кремля є сам факт існування незалежної України», - зауважив Ченцов.

Читайте також: Вчасна інвестиція у спільну фінансову стабільність - Кулеба про €1,2 мільярда для України від ЄС

Він нагадав, що Україна вже майже 8 років перебуває у стані війні з Росією, і наразі знаходиться у готовності до відбиття ймовірної нової атаки.

«Ми боронимо нашу країну. Безумовно, зараз ми маємо справу із надзвичайною ситуацією, і всі ресурси крани сконцентровані на тому, щоб бути готовими на випадок подальшої агресії з боку Росії проти України», - додав посол України.

Як вже повідомлялося, сьогодні Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила резолюцію, в якій підтвердила тверду підтримку територіальної цілісності та незалежності України. Європейські міністри підтвердили єдність позиції у тому, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме «масивні наслідки та високу ціну» для нападника, включаючи застосування секторальних та індивідуальних обмежувальних заходів, скоординованих з міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-