Євросоюз підтримав Литву на тлі блокування її товарів Китаєм

Євросоюз підтримав Литву на тлі блокування її товарів Китаєм

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель та виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс висловили солідарність із Литвою, товарам якої було заборонено доступ на ринок Китаю.

Як повідомляє Укрінформ, заяву високопосадовців ЄС оприлюднено на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС поінформований, що поставки з Литви не отримують дозволу на проходження китайської митниці, і що заявки на здійснення імпорту з Литви були відхилені. Ми перебуваємо у тісному контакті з урядом Литви та збираємо інформацію за допомогою нашої делегації у Пекіні. Ми також увійшли в контакт з органами китайської влади для швидкого прояснення ситуації», - йдеться у заяві.

Як зазначається, солідарність у межах Євросоюзу залишається ключовим фактором для захисту його інтересів та цінностей у відносинах з усіма країнами. ЄС готовий протистояти всім видам політичного тиску та недружнім діям проти будь-якої країни євроспільноти.

«Розвиток двосторонніх відносин Китаю з окремими країнами-членами має вплив на загальні відносини між ЄС і КНР. Якщо інформація, яку ми отримали, підтвердиться, ЄС також оцінить відповідність дій Китаю до його зобов’язань у Світовій організації торгівлі», - наголошують Боррель і Домбровскіс.

Водночас у заяві вказується, що ЄС продовжує дотримуватися політики «Одного Китаю» та визнає уряд у Пекіні як єдину владу КНР.

Як повідомлялося, у листопаді КНР понизила рівень дипломатичного представництва у Литві до повіреного у справах. Китай прийняв таке рішення після відкриття у Вільнюсі представництво Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-