Товарообіг між Україною та Грузією зріс на 30% - Шмигаль

Товарообіг між Україною та Грузією зріс на 30% - Шмигаль

Укрінформ
Зростання товарообігу між Україною та Грузією на 30% за пів року свідчить про дружні взаємини.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Твіттері.

"Товарообіг між Україною та Грузією за першу половину 2021 року зріс майже на 30%. Це яскраве свідчення дружніх взаємин між нашими країнами", - сказав Шмигаль.

Він також висловив вдячність за те, що спікер парламенту Грузії Каха Кучава здійснив візит до України. Шмигаль висловив переконання, що стратегічна співпраця України та Грузії надалі лише активно розвиватиметься.

Читайте також: На наступному саміті НАТО підтвердить підтримку України й Грузії – Столтенберг

Як повідомлялося, 6 жовтня на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» відбулися заходи до 80-их роковин трагедії. Участь у них взяли Президент України Володимир Зеленський, президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ та президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, голова парламенту Грузії Каха Кучава, спікер Риксдагу Швеції Андреас Норлен, Маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький та представники інших іноземних делегацій.

Візит спікера грузинського парламенту проходить на тлі арешту в Грузії голови виконкому Національної ради реформ України, експрезидента Грузії Міхаіла Саакашвілі, який 1 жовтня розмістив відеоролик у Фейсбуці, де повідомив, що знаходиться в Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента затримали.

Читайте також: У МЗС нагадали послу Грузії про права Саакашвілі

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він покинув країну. Проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Фото: Denys Shmyhal, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-