На наступному саміті НАТО підтвердить підтримку України й Грузії – Столтенберг

На наступному саміті НАТО підтвердить підтримку України й Грузії – Столтенберг

Укрінформ
На наступному саміті НАТО, який має відбутися у 2022 році у Мадриді, лідери країн-учасниць Альянсу висловлять подальшу підтримку найближчим партнерам, якими є Україна й Грузія, але про більш конкретні параметри такого обговорення можна буде говорити ближче до дати саміту.

Про це на пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічі з національними радниками з безпеки заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз дещо зарано виносити судження, якого роду рішення лідери НАТО будуть приймати на саміті наступного року. Але я абсолютно впевнений, що союзники продовжать дотримуватися того, про що заявляли раніше, - що ми повністю підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет наших близьких партнерів – Грузії й України. Ми також дотримуємося наших рішень, коли йдеться про їхнє прагнення приєднатися до НАТО, і ми будемо продовжувати надавати їм практичну та політичну підтримку, щоб вони могли продовжувати рух до подальшої євроатлантичної інтеграції», - сказав генеральний секретар НАТО.

Він привітав той факт, що союзники по НАТО, як в рамках Альянсу, так і на двосторонній основі, надають підтримку та допомогу Україні та Грузії.

«Я зустрівся з президентом України кілька тижнів тому в Нью-Йорку. Ми продовжуємо зміцнювати наше співробітництво й партнерство з Україною і Грузією, і це буде питання, яке ми будемо розглядати під час підготовки до саміту наступного року в Мадриді», - додав Столтенберг.

Читайте також: Вступ України до НАТО: Столтенберг закликав не боятися роздратувати Росію

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня під час виступу в Джорджтаунському університеті у Вашингтоні Столтенберг заявив про те, що країнам НАТО варто посилити співпрацю з країнами-аспірантами, які хочуть приєднатися до Альянсу, в тому числі Україною і Грузією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-